beautyfeestje-divafeestje-tieners-schoonheidsbehandelingDit feestje is echt geweldig voor tienermeiden van 13 jaar t/m 16 jaar. Ook erg leuk voor een ‘Sweet Sixteen party’ thuis. Deze beauty workshop is 100% natuurlijk. Ik ben geïnspireerd geraakt door het Amerikaanse “Home Spa“ idee, gebaseerd op aromatherapie. Ofwel: beautyrecepten uit je eigen keuken voor een mooie huid.

Aromatherapie betekent letterlijk geurentherapie, maar het is ook een vorm van kruidengeneeskunde. In de aromatherapie maken we gebruik van etherische oliën, dit zijn natuurlijke extracten uit bloemen, planten, vruchten en bomen. De ingrediënten uit deze etherische oliën geven je een stralende en mooie huid. Magie in een klein flesje….

Wat moet je doen voor een mooie huid? Zorg dat je gezond eet, voldoende slaapt, voldoende water drinkt, geregeld lichaamsbeweging krijgt. Tijdens deze beauty workshop leer ik de meisjes hun huid op een 100% natuurlijke manier perfect te verzorgen. Voordat je lekker gaat tutten met je vriendinnen, doe je samen een beauty quiz. En hebben ze puistjes, don’t worry, dan geef ik de meiden tips en trics hoe ze met aromatherapie en voeding hier iets aan kunnen doen.

yoghurt-mandarijn-maskertje-cosmetica-zelfmaken

 

Wat leren de meisjes te maken?

Yoghurt-Mandarijn reinigingsmelk

 Honing-Suiker gezichtscrub

 Chocolade gezichtsmasker

Basilicum Tonic

Facial oil met aromatherapie

 

De beautybehandeling

Reinigen
Vuil is een mengsel van talg, dode huidcellen, stof en zout, ontstaan door bacteriën en make-up. Zonder je huid te reinigen duurt het wel 25 dagen voordat deze rommel is verdwenen. Met alleen water krijg je je huid niet schoon. Met een reinigingsmelk doe je vuil de das om. Yoghurt is een echte beautyboost voor je gezicht!

Scrubben
Elke dag raken we 4% van onze huidcellen kwijt. Het is een natuurlijk proces. De levenscyclus van de huid duurt tussen de 21 en 28 dagen. Scrubben maakt niet alleen dode huidcellen los, maar reinigt ook verstopte poriën. Dat helpt om puistjes te voorkomen. Door schubben verwijder je de bovenste laag dode huidcellen, waardoor er een nieuwe laag huidcellen vrijkomt. Met honing en suiker scrub wordt je gezicht weer heerlijk zacht en stralend.

Maskertje
Gezichtmaskers zijn de ultieme gezichtsverzorging. Het reinigt diep en werkt verzachtend. Groene en witte klei reinigen de poriën en onttrekt vuil en vet aan het gezicht door de spanning die ontstaat tussen het masker en de huid. Heb je pukkeltjes? Dan geef ik je vele tips om hier vanaf te komen.

Verfrissen
Bloesemwaters en tonics worden al eeuwen gebruikt om de huid te verkwikken en te verfrissen. Hoe leuk is om deze zelf te maken?

Smeren
Natuurlijke oliën worden al eeuwen gebruikt om de huid zacht te houden en te beschermen tegen uitdroging. Amandelolie bevat veel vitamines en mineralen. Hoewel gewone olie je poriën kan verstoppen, werkt natuurlijke olie juist verzorgend en reinigend voor je gezicht. Tijdens deze workshop leer ik je een perfecte gezichtsolie te maken, gebaseerd op jouw huidtype!

PS: Lees ons blog en ontdek de magie van aromatherapie!