cupcake-prikker-partyinparis-gooisefeestjesKinderfeestjes zijn altijd weer een uitdaging. Je wilt iets bijzonders en een onvergetelijke herinnering voor je dochter. Acht jaar jaar geleden bedacht ik een feestje om zelf parfum te maken, het eerste parfumfeestje in Nederland. Helemaal natuurlijk, op basis van aromatherapie. Inmiddels heb ik al heel veel meisjes en hun vriendinnen geleerd om parfum te maken en het is altijd weer een groot succes!

Voor meisjes van 6 t/m 12 jaar:

Een kinderfeestje “parfum maken” duurt circa 2 uur. De middag begint met geur- en zintuigspelletjes. Kinderen vinden dat enorm spannend (vooral als we er iets ‘vies’ tussen doen, zoals een gekookt spruitje of een stukje knoflook). Plezier is ook een belangrijk ingrediënt van een kinderfeestje. Daarna houden we een geurenquiz. Vervolgens leg ik de meisjes uit welke geuren goed matchen en welke niet. Hoe je een lekker parfum kunt maken. En wist je dat je ook glitters kunt toevoegen aan jouw parfum? Tot slot mogen de kinderen het parfumflesje versieren. Desgewenst kun je er een echte prinsessenfeestje, zeemeerminnenfeestje of unicornfeestje van maken!

gooisekinderfeestjesVoor meisjes vanaf 12 jaar: 

Voor deze meisjes begint dit kinderfeestje ook met geur-en zintuigspelletjes. Maar die zijn natuurlijk wel wat ingewikkelder. Want ik ben wel heel benieuwd wiens reukorgaan en smaakpapillen het beste ontwikkeld zijn? Ik leg ze wat de werking van geuren is. Er zijn namelijk geuren die ontspannen, die verfrissen, die helpen als je piekert over school of als je je somber voelt. Ook moet je de parfumregels leren kennen om een echt goed parfum te kunnen maken. De basis, midden en topnoot geuren en welke groepen bij elkaar passen (kruiden, bomen, harsen, specerijen, vruchten, bloemen en exoten). Een bijzonder kinderfeestje waarbij de meiden veel verschillende geuren kunnen mengen & mixen. De flesjes kunnen gepimpt worden en de meidenmiddag kan uitgebreid worden naar een echte SPA-party!

PS: Welk geurtype ben jij?