Waar je op moet letten als je een kat hebt

0

Als je een kat hebt aangeschaft, dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor je kat zorgen. Wordt dit de eerste keer dat je voor een kat mag zorgen, dan kan dat best lastig zijn omdat je er geen ervaring mee hebt. Gelukkig kan je hier meer informatie vinden over wat je te doen staat en waar je op moet letten als je een kat in huis neemt. 

 

Zorg voor de juiste voeding 

Net als mensen hebben ook katten de juiste voeding nodig om goed te kunnen groeien en gezond te leven. Het is daarom belangrijk dat je de juiste voeding voor je kat in huis hebt. Een kat moet namelijk zowel droogvoer als natvoer te eten krijgen. Droogvoer zijn vaak kattenbrokken en natvoer zijn kattenbrokken of stukjes vlees in saus. In natvoer zit namelijk een enorme hoeveelheid aan eiwitten en dat is belangrijk. Katten zijn namelijk vleeseters en groeien door voldoende eiwitten binnen te krijgen. In droogvoer zitten allerlei andere mineralen zoals kalium, ijzer en calcium. Zorg er dus voor dat het voer dat je aan je kat geeft afwisselend is, bijvoorbeeld door minimaal 1x per dag natvoer te geven en voor de rest van de dag kattenbrokken oftewel droogvoer. 

 

Je moet je kat regelmatig ontwormen

Het ontwormen van je kat of kitten is enorm belangrijk. Het kan namelijk zo zijn dat je kat last heeft van wormen en dit merk je niet snel. Als je kat naar buiten gaat dan is er een kans dat je kat prooi zoals vogels opeet. Hier kunnen wormen in zitten en die komen dan zo weer terecht in je kat. Als je een kitten hebt dan moet jij je kitten altijd ontwormen. Kittens drinken namelijk moedermelk en dat zit vol met allerlei verschillende wormen. Wormen voeden zich namelijk aan het lichaam van je kitten of kat. Zorg er dus voor dat je altijd ontwormen kat middelen in huis hebt zodat jij je kat of kitten kan ontwormen. 

 

Koop een krabpaal 

Katten hebben vaak vlijmscherpe en lange nagels. Katten veilen de nagels om aan verschillende dingen te gaan krabben. Het is daarom verstandig dat je een krabpaal in huis hebt want als je dat niet hebt dan kan een kat gaan krabben aan je bed of bank en ontstaat er schade aan. Zie je dat je kat dit doet? Probeer het dan zo snel mogelijk af te leren door te laten zien dat daar ook een krabpaal voor in huis is. 

 

Geef een reactie