Er zijn heel wat verschillende soorten vloeren te vinden. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen wat voor een vloer je precies nodig hebt. Helemaal als je niet weet om wat voor een soort vloer het gaat, kun je vrij eenvoudig de verkeerde keuze maken. Een epoxy vloer kan een erg goede optie zijn, maar dan moet je eerst precies weten wat de vloer precies inhoudt. Dan kun je de keuze maken om deze vloer aan te schaffen en dan weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken.

Een epoxy vloer is een Gietvloer

Een epoxy vloer wordt van epoxyhars gemaakt. Het is een gietvloer waarin je geen naden zal hebben. Door het epoxyhars, zitten geen naden in de vloer. Dit kan een erg groot voordeel zijn, omdat er dan geen vuil in deze naden kan gaan zitten. Vaak zie je vloeren die door de jaren heen vuil worden, omdat er naden in de vloer zitten. Bij een epoxy vloer zal je hier niet zo snel last van hebben.

De vloer is erg handig om te hebben op het moment dat je een garage hebt. De bovenste laag van de vloer bestaat uit een goede beschermlaag. Dit houdt in dat het goed beschermt tegen eventuele slijtage of slipgevaar. Vele klussers kiezen er daarom voor om zo’n soort vloer te nemen. Het is een stuk veiliger voor het werken.

Het aanbrengen van een epoxy vloer

Een epoxy vloer leg je niet zo makkelijk neer als een laminaat vloer. De ondergrond moet goed in orde zijn voordat je de epoxy vloer met epoxyhars neer kunt gaan leggen. Daarna wordt er een schraaplaag geplaatst, hierdoor zal je direct zien dat het een vloer is die gegoten moet worden. Daarna zal de gietlaag er op gegoten worden. Vanuit daar komt er nog een transparante laag overheen.

Deze transparante laag is bedoeld voor het feit dat de vloer goed beschermt wordt. Je zal direct zien dat de vloer een eigen kleur heeft. Deze kleur kan veel beter behouden worden wanneer er een goede beschermlaag overheen wordt gedaan. Doordat de laag zo goed beschermt, hoef je een geruime tijd niets te vervangen aan de vloer. Dit maakt weer dat de vloer onderhoudsarm is. Je hebt geen last van het onderhouden van de vloer en dit kan een erg groot voordeel zijn. De vloer bestaat uit verschillende lagen, waardoor soms een laag vervangen wordt, maar de kans is zeker erg klein.

Geef een reactie