Vind jij dat het wel weer eens tijd wordt voor een huis make-over? Begin dan met het opnieuw inrichten van de woonkamer. De ruimte waar je ’s ochtends je ontbijt eet en ’s avonds bezoek ontvangt voor een gezellig avondmaal. Is het tijd voor trendy meubilair? Ben je op zoek naar verlichting of een nieuwe vloer? Dit blog biedt wooninspiratie. 

Trendy meubilair

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe trends met betrekking tot meubilair. Zo wordt een natuurlijke inrichting steeds populairder. In dit geval is het interieur gemaakt van duurzame materialen. Dit geeft het idee alsof je de natuur in huis haalt. Gewilde meubels zijn boomstameettafels en bamboestoelen. Het is uiteraard leuk om dit trendy meubilair aan te vullen met mooie decoratie. Koop mooie planten, een originele salontafel en een knusse poef voor bij de televisie. 

De aandacht trekken met verlichting

Heb je unieke meubels of woondecoratie gekocht? In dat geval is het natuurlijk leuk om hier de aandacht op te vestigen. Dit kan je doen door de juiste verlichting te kopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan spots met warm licht die de indrukwekkende eettafel mooi naar voren laten komen tussen alle andere meubels in de woonkamer. Of ga voor een robuuste industriële lamp die sfeer creëert in het zitgedeelte van de woonkamer.  

Passende vloer

Naast dat het belangrijk is om na te denken over meubilair en verlichting, verdient de vloer ook aandacht. De vloer vormt namelijk de basis van de woonkamer. Voor iedere stijl valt wel een passende vloer te vinden. Heb je vooral veel donkere meubels, dan is lichtgekleurd pvc mooi als vloer. Dit koop je dan natuurlijk bij een groothandel pvc vloeren. Je kunt ook gaan voor laminaat, hardhout en duurzame evc vloeren. Wil je meer inspiratie op doen bij een vloeren groothandel? Ga dan naar de woningboulevard. 

Genoeg lades en kasten

Ben je blij met jouw nieuwe interieur, verlichting en vloer? Dan is er nog één ding wat je moet doen, namelijk zorgen voor voldoende opbergruimte. Het zou immers zonde zijn om spullen in de woonkamer te laten slingeren. De inrichting moet centraal staan. Leuke opbergkasten zijn daar de oplossing voor. Er zijn verschillende manieren waarop je creatief kan omgaan met rommel in de woonkamer. Zo kun je spullen in een kastenwand opbergen of in een stijlvolle televisiekast die ruimte biedt voor opslag. Zoek online of ga langs een fysieke woonwinkel om ideeën op te doen. 

Geef een reactie