Je tuin upgraden in enkele stappen

0

Je tuin is jouw plekje. Net als je huis moet dit voelen als een thuis. Je moet er tot rust kunnen komen. Een heerlijk plekje om in de zon te vertoeven of wat je ook wil doen. Het is allemaal aan jou wat je er doet, maar upgraden doe je volgens deze stappen.

Mooiere uitstraling

Een mooiere uitstraling van je tuin kun je op verschillende manieren bereiken. Zo kun je je schutting upgraden met mooi hout van nobelhout, of in je voortuin een nieuw mooi houten hekwerk plaatsen. Ook nieuwe tegels plaatsen kleine lampionnetjes in de bomen hangen komt je tuin ten goede en daarom is het zeker aan te raden om deze tips in de werkelijkheid toe te passen.

Overkapping

Het spreekt voor zich dat terrassen een favoriete plek zijn om buiten te eten, maar regen,  of soms te veel zon, kan een probleem zijn als je buiten wilt eten. Een eenvoudige doe-het-zelf overkapping biedt een stijlvolle overkapping en creëert een leuke sfeer. Je kunt de ruimte zelfs helemaal overkappen, zodat je bij regen of zonneschijn buiten kunt zitten. Als het dak van balken is gemaakt, kun je een waterbestendige stof door de balken weven om je droog te houden; of uit de zon. 

Je interieur naar buiten brengen

Als het een droge week wordt, breng je woonkamer dan naar buiten! Koop een vloerkleed voor buiten, wat kussens voor buiten en een salontafel, en creëer een gezellige zithoek. Richt je eigen bar in waar je het glaswerk voor buiten laat staan en je zult jezelf later dankbaar zijn! Voor een meer permanente oplossing zijn er tuinbanken en een betonnen of andere weerbestendige salontafel. Zo hoef je niets meer te verplaatsen en kun je ze het hele jaar door buiten laten staan. Waarom geen ingebouwde opbergruimte voor potplanten, beeldjes of glaswerk en servies voor buiten? Je kunt zelfs je interieur verfraaien met weerbestendige staande lampen, ingelijste foto's en spiegels.

Buitenkeuken

Geen budget? Maak van je tuin een plek waar menig keukenliefhebber jaloers op zou zijn, wat verder gaat dan alleen een barbecue in het weekend. Buitenkeukens zijn meer dan alleen een oversized grill op een patio. Ze kunnen worden uitgerust met koelkasten, fornuizen, pizzaovens en ijsmachines, en bijna allemaal worden vergezeld van zit- en eethoeken. Met een buitenkeuken kun je maaltijden bereiden en gezellig kletsen met je gasten, zonder dat je om de minuut naar binnen moet rennen voor borden, drankjes of grill spullen.

Geef een reactie