Overal op internet kom je reclames tegen van gezonde of sportdranken of voeding. Van gezonde energie dranken tot proteïne shakes. Iedereen heeft wel eens de verleiding om proteïne te kopen, maar waar kan je nou proteïne kopen? Wat zijn betrouwbare en functionele proteïne shakes of snacks? Je hebt bijvoorbeeld xxlnutrition, Body&Fit, MyProtein en zo kan je nog wel even doorgaan.

Wat is nu eigenlijk het nut van proteïne?

Het is logisch dat je je gaat afvragen waarom zou ik nou eigenlijk beginnen aan proteïne? Of waar is het goed voor? Proteïne zorgt voor groei en instandhouding van je spieren. Daarnaast zorgen de eiwitten voor een snel herstel van de spieren na het sporten. Je krijgt daarnaast ook energie van eiwitten hierdoor kan je beter sporten. Eiwitten zorgen niet alleen voor een belangrijke bouwstof voor je lichaam, maar ze dienen ook als een brandstof voor je lichaam. Proteïne zijn bouwstoffen voor ons lichaam die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Proteïne is hetzelfde als eiwitten en zorgen allebei voor het onderhoud, herstel en de bouw van spieren en bindweefsel. Zonder eiwitten kan je lichaam niet goed functioneren.

Proteïne kopen

proteine kopen doe je bij verschillende winkels dit kan zowel online als in fysieke winkels. Dit maakt het ook makkelijker om proteïne te kopen en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

Wat is creatine?

Creatine is een organische stikstofverbinding die van nature voorkomt in gewervelden. Je kan het zien als een tussenproduct bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. In het lichaam word het gevormd door drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Zo kun je vaak creatine kopen bij de zelfde bedrijven als waar je je proteïne vandaan haalt. Zeker online kun je het allemaal vinden.

Wat is het effect van creatine? Lees hier meer over

Creatine is een lichaamseigen stof en het voorziet je spieren van energie. Wanneer de hoeveelheid energie in je spieren toeneemt, raak je minder snel vermoeid en kan je langer trainen.

Het verschil tussen creatine en proteïne

Creatine en proteïne zijn twee aminozuren. Zowel creatine als proteïne kunnen worden gebruikt als voedingssupplementen om de spiermassa en kracht te vergroten. Ze worden allebei als eiwitten binnenin het lichaam geproduceerd. Creatine is betrokken bij de aanvulling van energie. Eiwitten zijn belangrijk bij het bouwen van structuren en het functioneren van het lichaam. Het grootste verschil tussen deze twee is dat creatine de prestaties van spieren verbetert, terwijl eiwit (proteïne) helpt om spieren te herstellen na het trainen.

Geef een reactie