Vaccinaties voor op reis, waarom zijn ze belangrijk?

0

We kunnen ons allemaal voorstellen dat we op reis willen gaan en gezond willen blijven. Toch is het belangrijk om te weten dat er bepaalde ziektes zijn die vaker voorkomen in bepaalde delen van de wereld. Daarom is het extra belangrijk om je in te laten enten tegen bepaalde ziektes wanneer je naar bepaalde landen gaat. In dit blog ga ik het hebben over twee vaccinaties die ik aanraad wanneer je op reis gaat, en dat zijn de vaccinaties tegen buiktyfus en hepatitis B.

Hepatitis B

Hepatitis B is een andere ziekte die vaker voorkomt in bepaalde delen van de wereld. Hepatitis B is een virale ziekte die de lever aantast. Wanneer je deze ziekte oploopt, kun je last krijgen van koorts, misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, geelzucht, vermoeidheid, tintelingen in ledematen en een verminderde eetlust. Hepatitis B kan leiden tot ernstige complicaties zoals levercirrose en leverkanker. Er is een hepatitis B vaccinatie, en dit vaccin wordt ook aanbevolen wanneer je naar een land gaat waar deze ziekte vaker voorkomt. Het vaccin bestaat uit drie injecties met een interval van één maand, en de bescherming die het biedt is levenslang.

Buiktyfus

Buiktyfus is een ziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Salmonella Typhi. Deze bacterie komt vooral voor in landen met een slechte hygiëne. Wanneer je deze ziekte oploopt, kun je last krijgen van diarree, braken, koorts, buikpijn en uitdroging. Buiktyfus is een ziekte die soms ernstige complicaties kan veroorzaken, zoals longontsteking, hersenvliesontsteking of nierfalen. In sommige gevallen kan buiktyfus zelfs leiden tot de dood. Gelukkig is er een buiktyfus vaccinatie, dit vaccin wordt aanbevolen wanneer je naar een land gaat waar deze ziekte vaker voorkomt. Het vaccin bestaat uit twee injecties met een interval van twee weken, en de bescherming die het biedt is ongeveer vijf jaar.

Handige tips voordat je op reis gaat

Als je van plan bent om lang op reis te gaan, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  1. Zorg ervoor dat je alle benodigde reisdocumenten hebt. Dit omvat je paspoort, visum (indien nodig), tickets en verzekering.
  2. Maak een lijst van alle spullen die je mee wilt nemen, zodat je niks vergeet.
  3. Plan je route en maak een reisbudget, zodat je weet waar je naartoe gaat en hoeveel geld je uit wilt geven.
  4. Informeer je over de plaatsen die je gaat bezoeken, zodat je weet wat je kunt verwachten.
  5. Neem genoeg geld mee, zodat je niet in de problemen komt wanneer je op reis bent.
  6. Zorg ervoor dat je een goede verzekering hebt, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
  7. Maak foto's van je reis en deel ze met je familie en vrienden, zodat iedereen mee kan genieten!

Geef een reactie