Elektrische fiets kopen? Dit zijn de voordelen!

0

Ben jij van plan om een elektrische fiets te kopen? Dan is het belangrijk om een aantal dingen te overwegen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de fiets goed bij je past. Er zijn veel verschillende mogelijkheden wanneer we kijken naar elektrische fietsen en dat maakt het soms ook lastig om te bepalen welke fiets nou precies bij jou past. 

Accuduur elektrische fiets

Hoe hoger de accucapaciteit, hoe groter de actieradius van de e-bike. Welk vermogen voor jou het beste is, hangt af van hoe ver je met je e-bike gaat. Hoe verder weg, hoe meer vermogen je wilt. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in wattuur (Wh), hoe hoger hoe beter. Vergeleken met een batterij van 180 Wh heeft een batterij van 360 wattuur twee keer het bereik van een batterij van 180 wattuur en kan je meestal twee keer zo ver komen. Let bij het kopen van een e-bike goed op de aangegeven Wh. Elektrische fietsen worden geleverd met voor-, achter- of middenmotor. De voorwielmotor is in de naaf van het voorwiel geplaatst, waardoor je tijdens het rijden het gevoel hebt naar voren te worden getrokken. De middelste motor is bevestigd aan de as van de pedalen, waardoor je het gevoel van een normale fiets hebt.

Verschillende modellen

Er zijn allerlei verschillende modellen elektrische fietsen. We kunnen in eerste instantie al een onderscheid maken tussen man en vrouw. Een elektrische fiets dames heeft vaak een lage instap, waardoor het makkelijk op te stappen is. Daarnaast kan je onderscheid maken in vermogen, accuduur, grootte van de fiets etc. 

Geld besparen met een e-bike

Op verschillende manieren kan je geld besparen met een elektrische fiets. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten die je bespaart wanneer je de fiets pakt in plaats van de auto. Daarnaast heb je geen last van parkeerkosten of hoef je geen openbaar vervoer kaartje meer te halen. Daarnaast ben je ook nog is lekker in beweging maar kost het je niet teveel energie. Deze voordelen zorgen ervoor dat je geld bespaart, duurzaam bezig bent en volop kan genieten van jouw fietstochtje. 

Gemakkelijk van a naar b

Een ander groot voordeel van een elektrische fiets is dat je gemakkelijk van a naar b kan gaan. Ook al is het een grote afstand met de elektrische ondersteuning merk je hier weinig van. Zeker met mooi weer kan je hier heerlijk van genieten. Daarnaast heb je geen last van files en andere dingen. 

Geef een reactie