Je ziet in de supermarkt steeds meer stazakken in het schap staan. Welke producten worden in deze stazakken verpakt? En wat zijn precies de voordelen van het gebruik van deze zakken? En welke voordelen heeft het gebruik van cupcake doosjes? Dat lees je hier.

Welke producten worden verpakt in stazakken?

Stazakken worden ook wel standup pouches genoemd. Dit komt omdat het stevige zakken zijn die door de platte bodem heel goed rechtop blijven staan. Omdat de stazakken beschikken over uitstekende barrières zijn ze geschikt voor het verpakken van vloeistoffen, poedervormen, alcoholhoudende producten en vastte stoffen. De stazakken zijn daarom steeds meer in opmars. Veelal wordt er soep in verpakt, maar je ziet ook steeds vaker dat groente en fruit hierin worden verpakt. Ook bonen, dierenvoeding en zelfs wijn worden hierin verpakt. Deze producten blijven in deze zak langer houdbaar. Zo zijn bonen in de stazak gegaard, waardoor er veel minder vocht in zit. De textuur blijft hierdoor meer behouden.

Voordelen van het gebruik van stazakken

De mogelijkheden van stazakken zijn oneindig. Er zitten veel voordelen aan voor fabrikanten, daarom kiezen ze steeds meer voor deze zak, in plaats van karton of blik. De zakken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Ze kenmerken zich door een compact volume en lichtgewicht design, waardoor ze veel minder ruimte innemen dan kartonnen dozen of blikken, dus ze zijn veel efficiënter om te transporteren, wat weer lagere kosten voor de fabrikant betekent. Ook zijn de zakken makkelijk hersluitbaar. Dat is ook een reden dat hier steeds meer voor gekozen wordt. Een ander voordeel is dat verschillende afwerkingen mogelijk zijn voor de zakken, ze kunnen ook meerkleurig bedrukt worden.

Voordelen van cupcake doosjes

Cupcake doosjes worden gebruikt om cupcakes of muffins goed op hun plaats te houden. Het is natuurlijk zonde als je de cupcakes net gebakken hebt en ze stuk gaan omdat je ze niet juist vervoerd hebt. Of ze worden in je koelkast geplet, omdat je ze er los inzet. Uiteraard kan je dit ook doen in een andere afsluitbare doos, maar vaak hebben die dozen niet het juiste formaat waardoor de cupcakes gaan schuiven en daardoor beschadigen. Met cupcake doosjes blijven de cupcakes goed staan. Het materiaal waarvan cupcake doosjes gemaakt zijn, is voedselveilig. De cupcake doosjes hebben een eenvoudige sluiting boven op de doos. Door die sluiting kan je de cupcakes er gemakkelijk in plaatsen.

Geef een reactie