Je nieuwe vakantiebestemming; Wat te doen in Istanbul?

0

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Istanbul? Wat leuk! Istanbul is een mooiste stad en je kunt er vele leuke dingen doen. Daarnaast is Istanbul goed bereikbaar. Zo kun je er gemakkelijk met je vrienden, vriendinnen of je gezin komen. Voordat je naar Istanbul gaat, wil je natuurlijk wel een beetje weten wat je kunt verwachten. Benieuwd naar welke leuke dingen je kunt zien of doen in Istanbul? Lees dan verder.

De gemakkelijkste manier om er te komen

Om in Istanbul te komen zijn er een aantal vervoermiddelen mogelijk. Zo kun je met de auto zelf naar Istanbul rijden. Echter ben je dan wel heel erg lang onderweg. De gemakkelijkste manier om in Istanbul te komen is door te vliegen. Vliegtickets Istanbul zijn gemakkelijk te verkrijgen bij vele luchtvaartmaatschappijen. Om de goedkoopste vliegtickets Istanbul te bemachtigen moet je er wel betijds bijzijn. Vliegtickets Istanbul kun je namelijk niet iedere dag ieder uur krijgen. Voornamelijk in het hoogseizoen zijn vliegtickets Istanbul snel te duur. Dit komt doordat de vraag naar vliegtickets Istanbul dan het hoogste liggen. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de prijs voor vliegtickets Istanbul zullen zijn. Dit komt doordat in het hoogseizoen de meeste mensen vakantie hebben. Dit heeft ook te maken met de schoolvakanties. Zo gaan in het hoogseizoen de meeste gezinnen op vakantie.

The Grand Bazaar

Herken je dat; al die kleine marktjes bij elkaar? Waar je in ieder land wel een leuk uitje van kunt maken? Ook in Istanbul hebben ze een groot markterrein genaamd the Grand Bazaar. Je kunt het zien als elk ander marktterrein, doordat overal exact dezelfde spullen te koop zijn. Maar het is toch de moeite waard om er toch even langs te gaan. En wie weet, wellicht koop je nog iets.

Terug in geschiedenis

In Istanbul is een zesde-eeuws ondergrondse wateropslagplaats. Vroeger lag hier maar liefst liters water, maar nu is hier geen druppeltje water meer te vinden. In plaats van water kun je hier nu echt de lange paden bewandelen.

Wanneer je de Basilica Cisterne hebt bezocht, kun je ook op loopafstand langs de Hagia Sophia en de Sultan Ahmetmoskee. De Sultan Ahmetmoskee wordt ook wel Blauwe Moskee genoemd. Dit komt doordat de moskee van binnen bedekt is met een mozaïek van blauwe steentjes.

De Hagia Sophia was een kerk en moskee, maar tegenwoordig is de Hagia Sophia een museum. De plek is bijzonder vooral door de gezelligheid rondom. Doordat het alle drie bij elkaar ligt, kun je deze bezienswaardigheden binnen een paar uur gedaan hebben. En het kost je ook geen geld voor een taxi of vervoersmiddel. Je kunt namelijk gewoon de benenwagen nemen.

Geef een reactie